La gralla
![]() |
Parts de la gralla |
L'inxa
![]() |
L'inxa lila, pels principiants |
Manteniment de la gralla
1. Després d'un assaig deixar-la dreta fins que s'aixugui2. Cada setmana o quinzena cal posar-hi oli d'ametlla dolça per dins i per fora. Després de 15 minuts cal assecar-la bé (per dintre i fora).3. Netejar els metalls amb el producte escaient i evitant el contacte amb les parts de la gralla que estan en contacte amb els llavis. Netejar els metalls quan estiguin bruts i abans d'una sortida4. Procurar no deixar-la mai al sol o en llocs humits5. Procurar portar-la sempre dins de la funda6. No posar res a l'instrument, ni el tudell muntat amb la inxa.7. No donar-li cops al tudell amb la canya muntada.8. Tenir sempre un escuradents a dins.Atenció com es fica l'escuradents, amb cautela i sense esberlar la inxa.9. Posar-la sempre 20 minuts en remull abans de tocar la canya i tudell muntat10. No treure mai la canya del tudell!11. No mossegar-la ni donar-li cops12. Passar pel tudell cada setmana una ploma d'ocell, un escuradents o un netejapipes per dins amb molta cura treient el verdoset que pot haver-se format.
Digitació
![]() |
Volum I. La gralla
Volum II. El llenguatge musical
Volum III. Anècdotes de les partitures
El·laborat per en Marc Delgado, la Cristina Curto i en Dani Tort