Properes activitats

21 d'octubre - Inici cursos de gralla i tabal

Per començar

La gralla


Parts de la gralla

L'inxa


L'inxa lila, pels principiants



Manteniment de la gralla


1. Després d'un assaig deixar-la dreta fins que s'aixugui

2. Cada setmana o quinzena cal posar-hi oli d'ametlla dolça per dins i per fora. Després de 15 minuts cal assecar-la bé (per dintre i fora).

3. Netejar els metalls amb el producte escaient i evitant el contacte amb les parts de la gralla que estan en contacte amb els llavis. Netejar els metalls quan estiguin bruts i abans d'una sortida

4. Procurar no deixar-la mai al sol o en llocs humits

5. Procurar portar-la sempre dins de la funda

6. No posar res a l'instrument, ni el tudell muntat amb la inxa.

7. No donar-li cops al tudell amb la canya muntada.

8. Tenir sempre un escuradents a dins.Atenció com es fica l'escuradents, amb cautela i sense esberlar la inxa.

9. Posar-la sempre 20 minuts en remull abans de tocar la canya i tudell muntat

10. No treure mai la canya del tudell!

11. No mossegar-la ni donar-li cops

12. Passar pel tudell cada setmana una ploma d'ocell, un escuradents o un netejapipes per dins amb molta cura treient el verdoset que pot haver-se format.

Digitació





Descarregar dossier sobre el món de la gralla 

Volum I. La gralla

Volum II. El llenguatge musical

Volum III. Anècdotes de les partitures


El·laborat per en Marc Delgado, la Cristina Curto i en Dani Tort